Von der Fehr svarer 29. juli blant annet på mitt innlegg i DN den 22. juli. Han vet bedre enn noen andre at markedsmekanismene vil ivareta landets energisikkerhet. Også i krisetider. Punktum.

Øyvind Lund Martinsen
Øyvind Lund Martinsen (Foto: BI)

Von der Fehr mener at kraftprodusentene og forbrukerne har sammenfallende interesser. Dette stemmer mht. tilgang på strøm. Men det stemmer ikke med prisbildet vi nå ser, som utelukkende er i produsentenes interesse. Von der Fehr mener videre at markedsmekanismene løser krisen, men dette stemmer muligens heller ikke. Vi har et historisk lavt magasinfyllingsnivå mens vi fortsatt eksporterer kraft. Leder for Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, mener at denne kombinasjonen tyder på at markedsmekanismene ikke virker.

Vi vet ikke hvor mye nedbør vi får i høst, hvor kald vinteren blir, eller om vi får kjøpe kraft fra Europa dersom vi går tom. Det eneste vi vet sikkert, er at Europa vil trenge norsk kraft. For sikkerhets skyld har noen attpåtil lagt ned gasskraftverkene vi bygget etter forrige forsmak på krise, som kanskje kunne vært en viss backup ved strømmangel nå. Det er vanskelig å forstå hva slags energipolitisk ledelse vi har hatt de siste tiårene. Man behøver ikke være energiekspert for å undres over dette.

Mitt hovedanliggende i innlegget 23. juli var behovet for ledelse umiddelbart og ikke først når man ser hvor alvorlig situasjonen blir – da er det ofte for sent. Underveis i langvarige vurderingsprosesser under krise blir folk usikre og forbannet over manglende tiltak og klarhet.

Regjeringen bør snarest vurdere og tydeliggjøre ytterligere tiltak. I stedet for å formidle at høsten blir tøff, vil det være god ledelsespsykologi å formidle hvordan vi sammen skal komme oss gjennom den. Klare tiltak som skaper optimisme i en anstrengt situasjon, og deretter anskueliggjøring av tiltak på lengre sikt, vil være god ledelse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I stedet for å formidle at høsten blir tøff, vil det være god ledelsespsykologi å formidle hvordan vi sammen skal komme oss gjennom den