Vi leste med stor interesse Håkon Ugletveit Jahrs innlegg om relevante deltidsjobber for studenter i DN fredag 4. september, og stiller oss 100 prosent bak at dette vil kunne tilføre betydelig verdi både til studentene, næringslivet og samfunnet ellers.

Ugletveit Jahrs har nok rett i at det kan legges bedre til rette for tilsvarende løsninger eller ordninger i Norge, men slik vi opplever det, er det fullt mulig å opprette slike stillinger for studenter også i Norge. Problemet er at det i liten grad kulturfor det. Det man først og fremst trenger, er en kulturendring som må komme innenfra – fra bedriftene selv.

Ved Nestlés nordiske hovedkontor i København er åtte prosent av totalt 300 ansatte nå studenter som jobber deltid hos oss. Vi opplever dette som ekstremt verdifullt, fordi vi gir unge studenter reel erfaring innenfor det de studerer og med det skaper balanse mellom teori og praksis. Som selskap får vi nye øyne, energi og bedre innsikt i hva som motiverer fremtidens arbeidstagere. Slik kan vi tilpasse oss forventningene til en moderne arbeidsplass.

Norsk arbeidsliv har lenge vært svært solid, men den pågående pandemien gjør det allerede mer krevende for unge å få en fot innenfor arbeidslivet. Havner man først utenfor, kan veien inn bli enda lengre. Også i Norge har Nestlé studenter inne, men færre enn i Danmark, og vi opplever at tiden nå er inne for å tenke nytt rundt deltidsjobber for norske studenter. Vi inviterer andre bedrifter som har muligheten til å gjøre det samme.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.