Fredrik Matheson, Design Lead i Bekk, leder av IxDA Oslo, Sigrun Vik, Lead tjenestedesigner og head of health, Eggs Design, Jonathan Romm, ph.d.-stipendiat Centre for Connected Care (C3), Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) og designer i Halogen, og Benedicte Wildhagen, seniorrådgiver design, Design og arkitektur Norge (DOGA)

Innlegg: Lad designkanonen før det er for sent

Regjeringen snakker med store ord på vegne av norsk helsenæring. Men hvis næringen ikke lader designkanonen, kommer noen fra Amerika og koloniserer oss. Det er ikke lenger nok å være verdensmester på hjemmebane.

Publisert: Oppdatert:

Regjeringen har nettopp lagt frem «Digital21», en plan som skal fremme næringslivets evne og mulighet til både å utvikle og ta i bruk ny teknologi og kunnskap i takt med den økende digitaliseringen. Det er et paradoks at design glimrer med sitt fravær i denne planen, skriver innleggsforfatterne. Her fra St. Olavs hospital i Trondheim.
Regjeringen har nettopp lagt frem «Digital21», en plan som skal fremme næringslivets evne og mulighet til både å utvikle og ta i bruk ny teknologi og kunnskap i takt med den økende digitaliseringen. Det er et paradoks at design glimrer med sitt fravær i denne planen, skriver innleggsforfatterne. Her fra St. Olavs hospital i Trondheim. (Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix)