Storfamilien vår hadde nylig noen dagers opphold på Ullensvang hotell, og det er fristende med noen kommentarer til vurderingen i DN Magasinet lørdag 11. juli. I utgangspunktet er jeg enig i at prisen er høy. Men fasilitetene og beliggenheten oppveier mye. Generelt synes jeg anmeldelsen bærer preg av en litt nedlatende holdning, og den henger seg opp i detaljer.

«Mastodontisk bygning:» Hvis dere hadde sett på utviklingen fra 1846 (bilder på veggen) ville dere sett at dagens hotell ivaretar deler av historien, som virker logisk for meg

«Kjendiseri» er feil uttrykk: Lofthus i Hardanger var et av nøkkelstedene i den nasjonale identiteten før og etter 1905. Grieg skrev f.eks. mange komposisjoner der, og komponisthytten står nede i hagen.

«Tissepotter» er nedlatende, det er vel en installasjon! Dessuten står romnummer på døren også.

Noen av oss bodde på siden med fjell og fruktgårder. Trafikken på veien var ikke plagsom.

«Ikke nevneverdige alternativer for bespisning:»

Like bort i veien var det en norsk/hollandsk kafé. Lenger ned ved fjorden langs en koselig strandpromenade var det pizzabar, en liten kafé og bakeri. Men lite sammenlignet med Aker Brygge...

«Skumle bunadsfigurer:» Våre barnebarn syntes ikke disse var skumle! Hardangerbunaden er verd å vises frem.

Jeg synes også at vurderingen burde hatt litt mer preg av situasjonen for hotellnæringen nå. Vi er fortsatt i koronatiden, med nylig åpning, mange regler og usikker booking m.m. Situasjonen er ikke «business as usual»!

Som nevnt innledningsvis synes jeg den store anmeldelsen er preget av nedlatenhet, lite historiske referanser – og kanskje et snev av Oslo vest.

Hvis dere kommer tilbake for å bade, kan dere jo bruke litt mer tid på historien bak hotellet også.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.