Nesten 300.000 nordmenn er i høyere utdannelse. Dessverre er nok ikke alle studier like relevante. Dessuten er endringstakten så rask at kunnskap fort blir utdatert.

Det siste er et premiss for de rundt 50 anbefalingene som ekspertutvalget for etter- og videreutdannelse overleverte kunnskapsminister Jan Tore Sanner nylig. Sentralt i mange av anbefalingene er at arbeidslivets behov må styre hvilke tilbud for livslang læring utdannelsesinstitusjonene utvikler.

I innlegg i DN 2. juni foreslår Nina Waaler fra Oslomet og Ingrid Somdal-Åmodt Vinje fra Abelia blant annet en modell fra Tyskland, hvor praktisk arbeid kombineres med utdannelse.

Vi trenger heldigvis ikke gå til utlandet for å finne slikt samarbeid. Vi har etablert et forpliktende samarbeid innen videreutdanning. ManpowerGroup tilbyr sine arbeidstagere å delta i utdannelse fra Høyskolen Kristiania mens de er i arbeid hos ManpowerGroups oppdragsgivere. Utdannelsen er fleksibel og tilrettelagt slik at den passer med arbeidstagers jobb.

Dette løser flere problemer. Arbeidsgiver får tilgang på mennesker som øker sin kompetanse innen arbeidsområdet, samtidig som de jobber og bidrar til verdiskaping. Arbeidstager får både inntektsgivende arbeid, arbeidserfaring og økt formell kompetanse.

Modellen fungerer for videregående opplæring, fagskole- og høyere utdannelse. Vi planlegger tilbud innen områder som helse, logistikk og oppvekst, samt salg og service.

Dette behøver ikke være så vanskelig bare man setter arbeidslivets behov først.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.