– Ordningen skal gjøre det lettere for gründere å få oppstartspenger og investorer, sier næringsminister Monica Mæland i en pressemelding.

Hele 45 miljøer søkte om de 100 millioner kronene som Innovasjon Norge nå gir i rentefrie lån til teknologioverføringskontorer, inkubatorer og forretningsenglenettverk. 18 av disse kom gjennom nåløyet.

Regjeringen, Venstre og KrF satte av 100 millioner til en presåkorn-ordning i budsjettet for 2016. Pengene ble lyst ut i vår, og skal gå til nye og innovative oppstartsbedrifter under fem år.

Les også: I USA frykter investorene at en teknologiboble er i ferd med å sprekke

- Det var høyt nivå på søkerne, og responsen viser at presåkorn er relevant for mange. 12 av søkerne er virksomheter som er tre år eller yngre, og det bekrefter behovet for slike miljøer og ordninger. Jeg har tro på at presåkorn-ordningen vil bidra til et bedre økosystem for tidligfasekapital i Norge, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge i en pressemelding.

På listen over gründertiltak som får penger, finnes blant annet Angel Challenge, investorkonkurransen som i år arrangeres to ganger i Oslo, en i Bergen, en i Trondheim og en gang i Stavanger.

Les også: Overbeviste investorene og stakk av med 1,3 millioner kroner

Under følger Innovasjon Norges oversikt over hvem som får midlene:

TTO og inkubatorer

 

Forretningsenglenettverk

Les også:

Tjener penger midt i krisen

Slår hardt ned på forsvarsplan dnPlus  (DN+)

- Er blitt dyrere for nordmenn å reise  

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har du fått med deg DNs «Brexit»-serie?