I takt med at resultatsesongen nærmer seg, faller også antall innsidehandler i de børsnoterte selskapene. De siste 22 børsdagene, har innsiderne i selskapene notert på Oslo Børs til sammen rapportert 99 handler, 29 færre enn for to uker siden. Disse 99 handlene fordeler seg på 85 kjøp og 14 salg. Kjøpsandelen på månedsbasis er dermed på 86 prosent, tre prosentpoeng lavere enn for 14 dager siden. Med seks ganger så mange kjøp som salg, viser innsiderne fremdeles at de har stor tro på å investere i egne selskap.

Doblet i Flex

Konsernsjef i Flex lng, Øystein M. Kalleklev, mer enn doblet sin beholdning av Flex-aksjer da han 10. januar kjøpte 35.000 aksjer på kurs 12.46 kroner. Kalleklev investerte med det 436.000 kroner, og har nå 60.000 aksjer i selskapet til en samlet verdi av 759.000 kroner i aksjen som for en drøy måned siden ble omsatt for over 15 kroner.

Ved å kjøpe aksjer, viser innsideren at han mener aksjen nå er gunstig priset for kjøp. Kjøpet var første innsidehandel i Flex siden juni, og aksjen går fra svakt positiv til positiv på Investtechs innsiderangering.

Tror på PGS

Aksjekursen i Petroleum Geo-Services, PGS, falt kraftig siste del av 2018. Mens kursen i juli var på 43-tallet, ble aksjen i romjulen omsatt ned mot ti kroner. De siste ukene har kursen reagert kraftig opp, og en av dem som har latt seg friste til å kjøpe PGS-aksjer, er Kai Reith, SVP i selskapet. 7. januar kjøpte Reith 35.000 aksjer på kurs 16,25 kroner. Innsideren, som hadde i underkant av 10.000 aksjer i selskapet fra tidligere, viste gjennom å investere 568.000 kroner, at han tror den positive utviklingen fra årsskiftet skal fortsette.

Reiths kjøp er første innsidehandel i selskapet siden Ferd as solgte PGS-aksjer for 800 millioner kroner i slutten av juli, og aksjen er igjen positiv på innsidehandler.

Fra svakt positiv til positiv

Runar Vatne, styremedlem i Self Storage Group, SSG, økte sin beholdning av SSG-aksjer med 23 prosent da han 15. januar kjøpte aksjer for nær 9,7 millioner kroner. Gjennom Vatne Equity as, som indirekte eies av Runar Vatne, har styremedlemmet aksjer i SSG for over 50 millioner kroner.

Innsideren viser dermed at han har stor tro på selskapet han er med å styre. Kjøpet var første innsidehandel siden september, og gjør at Self Storage Group går fra svakt positiv til positiv basert på innsidehandler.

Første kjøp i Zalaris

Mange innsidere kjøpte aksjer i Zalaris gjennom fjoråret, selv om kursen falt fra godt over 50 kroner ved starten av året til rundt 25 kroner mot slutten av 2018. 9. januar kjøpte innsider Stephen Burr sine første aksjer i selskapet, da han kjøpte 3099 aksjer på kurs 25,50 kroner. Burr investerte dermed 79.000 kroner.

Siden innsideren ikke hadde aksjer i selskapet fra tidligere, er dette er klart kjøpssignal, og aksjen er igjen maksimalt positiv på Investtechs innsiderangering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.