FBI og finanstilsynet SEC undersøker om Mickelson og Walters på ulovlig vis har handlet med aksjer basert på intern informasjon fra storinvestoren Icahn om hans investeringer i børsnoterte selskaper, melder Wall Street Journal.

Etterforskningen er et nytt skritt i amerikanske myndigheters årelange innsats mot ulovlig innsidehandel, som hittil har resultert 85 dommer og tilståelser i 90 saker siden august 2009. Ingen er frikjent, og fem saker verserer fortsatt for retten.

Mistenkelig mønster

Kilder sier til avisen at etterforskningen dreier seg om mistenkelig handling med aksjer i Clorox bare noen dager før Icahn la inn bud på selskapet i 2011 og aksjeverdien steg.

FBI og SEC mener at Icahn har tipset Walters, som han kjenner gjennom felles kjente, om investeringer hans selskap hadde planer om. Walters skal ha gitt informasjon videre til Mickelson, som han spiller golf med.

FBI og SEC undersøker derfor de to mennenes handelsmønstre på aksjemarkedet. Slik det ser ut handlet begge to aksjer med god fortjeneste akkurat i rett tid.

Ifølge Wall Street Journal oppsøkte to FBI-agenter Mickelson etter at han var ferdig med en runde i en golfturnering i Ohio. Mickelson henviste dem videre til sin advokat.

Børshai

Icahn regnes for en av USAs fremste børshaier. Han har kjøpt, oppløst og solgt videre utallige selskaper i sine enkelte bestanddeler, blant dem flyselskapet TWA.

Billy Walters er en legendarisk gambler i Las Vegas som har tjent seg rik på å spille på hester og annen sport og etter hvert er inne i kjøp av eiendom og golfbaner. Han kommer fra en familie med profesjonelle pokerspillere i Kentucky.

Icahn selv sier han ikke er kjent med noen etterforskning, Mickelsons advokat sier han ikke er gjenstand for noen etterforskning, og Walters nekter å kommentere. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.