Reitangruppens erf#229 fra 82 norske 7-Eleven-forretninger er klar: Butikker som blir drevet av innvandrere driver bedre enn tilsvarende norskeide og Reitangruppens superstjerner, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge Reitans ledelse utmerker de innvandrereide butikkene seg med høyere arbeidskapasitet, høyere salg, lavere kostnader og hyggeligere service - enn tilsvarende norskeide. Bunnlinjen er også bedre enn i en typisk norskeid.

- De er gode på absolutt alt, sier kommunikasjonsdirektør Solfrid Flateby i Reitangruppen til DN.

- I en butikk med cirka ti millioner kroner i omsetning snakker vi i endel tilfeller om 300.000 til 400.000 kroner bedre. Det er helt utrolig hva de har fått til selv i små lokaler, sier regiondirektør May Britt Østby i Reitan Servicehandel 7-Eleven.

Drevne kremmere
Innvandrerne med egne butikker utmerker seg også med høy arbeidskapasitet og lange dager, ifølge Reitans ledelse. De har fast grep på alt fra logistikk og bestilling av varer, til ryddighet og renhold.

De er drevne i mersalg, gir bedre service og er hyggelige. De fremstår som drevne kremmere.

- De viser et kjøpmannskap som for mange år siden fantes blant svært mange nordmenn og som inkluderer familie i veldig mange tilfeller, sier Flateby.

- Energi og engasjement
I Norge er cirka 30 prosent av alle 7-Eleven-butikkene eid av innvandrere, enda mer i Oslo.

- Dette passer dem perfekt. De har energi og engasjement for sin egen bedrift. Jo mer de kan skape i bedriften sin, desto mer tilfaller dem selv, sier Flateby.

Reitan merker ikke samme tendensen i sine Narvesen butikker. Heller ikke dagligvarekjeden Rema 1000. Ledelsen forklarer dette med at 7-Eleven er et typisk byfenomen med høy andel innvandrere, mens de øvrige butikkene ligger spredt rundt i landet med mindre andel innvandrere.

Les også: Remas superkjøpmenn

<b>Milliardjubel for Reitan</b>

Italia mener Rema jukser

- Egentlig kan vi gå rett i baren
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.