I et intervju med Dagens Næringsliv i forrige uke sa Forfang at det fort vil bli «et krav og en forventning» om at nasjonale grensekontroller skal bort (DN+). Tidligere har han tatt til orde for en større reform av det internasjonale asylsystemet.

– UDI-direktøren bør konsentrere seg om jobben sin her i Norge framfor å opptre som en utenrikspolitisk kommentator, sier Keshvari til Klassekampen.

Vil ikke gå i debatt

Han legger til at forhandlinger med Tyrkia er utenfor Forfangs arbeidsfelt og minner UDI-direktøren om at Norge er en suveren stat.

– Forfang bør ta det inn over seg og ikke komme med tolkninger av hva en eventuell avtale med Tyrkia vil innebære for norsk grensekontroll, sier Keshvari, som selv mener kontrollen ved grensene bør opprettholdes.

UDI-sjefen sier til Klassekampen at han ikke ønsker å gå i debatt med en stortingspolitiker og understreker at det er opp til regjeringen å vurdere hvordan Norge skal forholde seg til utviklingen i Europa.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Innvandrere som stryker i norsk kan miste støtte


Innvandring påvirker skoleprestasjoner i Sverige

Milliardbutikk på flyktninger dnPlus  (DN+)

Hold deg oppdatert på DN Investor