Utlendingsdirektoratet (UDI) avlyser opprettelsen av 8.000 mottaksplasser for asylsøkere, skriver VG. Årsaken er at behovet for asylmottak er langt mindre enn ventet.

UDI lyste tidligere i vår ut en anbudskonkurranse på 10.000 mottaksplasser over hele Norge. Direktoratet hadde fått inn totalt 97 tilbud innen fristen 11. april.

Fredag ettermiddag opplyste imidlertid direktoratet til VG at behovet er langt mindre enn ventet, og at det kun skal opprettes 2.000 plasser. Det skal derfor ikke opprettes nye mottak i Nord-Norge, på Indre Østlandet eller på Sørlandet.

Hero Norge, Lukas Stiftelsen, Oslo kommune og Norsk Folkehjelp er noen av dem som har fått tildelt kontrakter med plasser til 2.017 asylsøkere, ifølge avisa.

Totalt 209 personer søkte om asyl i april, noe som er det laveste antall søkere på en måned hittil i år, viser tall fra UDI. Til sammen 1.185 personer har søkt asyl fra januar til og med april.

Les også: Tatt på sengen av gigantisk oljeservice-avtale

Har firedoblet utenlandsregningen din  


  Byavisa i Trondheim legges ned (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.