- Jeg vil at sharia skal regjere over hele verden, ikke bare i Norge, sier en norsk-pakistansk kvinne i begynnelsen av 20-årene til Dagbladet (artikkelen ligger bak betalingsmur).

Hun regnes av PST som en helt sentral skikkelse i det islamistiske miljøet i Norge, og deler selv den oppfatningen.

Kvinnen, som kaller seg Umm Salahudeen, forteller Dagbladet at mange i miljøet mener Norge er i krig med dem.

- Norge er med på en krig mot islam og muslimer. Norge deltar i krigshandlinger som innebærer at muslimer blir drept, sier hun til avisen og legger til:

- Dreper man noen må man ta konsekvensen av det. Kriger man mot noen må man ta konsekvensen av det.

Kvinnen har vært og er fortsatt aktiv i miljøet. Ifølge henne er det Arfan Bhatti som er den samlende lederskikkelsen i det islamistiske miljøet. Bhatti sitter for tiden fengslet i Pakistan.

Hun går kledd helt tildekket, slik sharialovene krever.

- Teknisk sett er det ikke noe problem at andre jenter går annerledes kledd. Men jeg synes det er veldig synd at majoriteten faller for det mannsdominerte kvinnesynet der kvinnen reduseres til sexobjekter. Jeg mener min måte å leve på er mer kvinnefrigjørende. Jeg føler det er en frihet å ikke måtte være kroppsfiksert fordi samfunnet krever det, sier hun til avisen.

Les også: Statoil-sjefen fikk besøke Det hvite hus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.