Pandox vurderer børsnotering i Stockholm, melder det svenske selskapet.

Pandox eies av søsknene Helene og Christian Sundt samt Christian Ringnes-dominerte Eiendomsspar. Virksomheten omfatter investering i hotellfasiliteter, hotelldrift og hotellforvaltning.

- Dette er en investering som har vært veldig vellykket, og da kan det være hyggelig å realisere litt, sier Ringnes til DN.

Han kom på eiersiden i 2004, og siden har markedsverdien på Pandox` fasilitetsportefølje økt fra seks milliarder svenske kroner til 27 milliarder kroner ved utgangen av 2014, ifølge selskapet.

- Hvis vi børsnoterer, vil det være med et element av nedsalg. Hvordan det eventuelt kommer til å se ut er for tidlig å si, sier Ringnes.

Voksende bransje

Selskapet opplyser at noteringen kan skje allerede i år. Dette vil også kunne åpne for videre investeringer, påpeker Ringnes.

- Dette er en bransje som vokser, og da kan det kanskje kan være nyttig å ha tilgang til kapital fra andre, sier han.

Investoren viser til at «timingen» på hans egne investeringer har vært svært god god.

- Vi har kjøpt stort sett rett etter nedganger. Først nedgangen etter dot.com-boblen i 2002. Deretter kjøpte vi Norgani, i regi av Pandox, i 2010 - rett etter finanskrisen, sier han.

- Så er det klart at dette er et godt svensk selskap. Svenskene kan noe nordmenn ikke kan industrielt, mener han.

- Hyggelig sted

Pandox eier 104 hoteller i ni land, med en hovedvekt i Sverige. I Norge overtok selskapet driften av Grand 1. mars.

Ringnes ser i dag lyst på fremtidens marked.

- Det er ingen grunn til å ikke tro at utviklingen videre kommer til å være veldig hyggelig. Det ser ut som Norden stort sett er på vei oppover. Oljeprisen skaper litt usikkerhet i Norge nå, men er en fordel i de andre landene vi er i, sier han.

-  Så jeg har ikke noe dystert syn på markedet. Tvert i mot. Med de lave rentene vi har, er eiendom et godt sted å være, sier investoren.

Les også:
- Kommer du for sent første dagen, er det ut
Varsler om verre oljefall
Tyvenes nye gullgruve  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.