Krafttraderen Einar Aas har tjent gode penger på handel i kraft, eiendom og aksjer. Nå satser han i luksusbyen Marbella på den spanske solkysten.

Ifølge fjorårsregnskapet har Aas nå investert 100 millioner kroner i selskapet El Unico. Planen er å utvikle en tomt i Marbella.

DN har ikke lykkes i å få kontakt med Aas, og daglig leder, medinvestor og tidligere krafttrader Oddvar Fodstad ønsker ikke å kommentere planene.

– Jeg har kun en mindre andel i prosjektet og har ingen kommentarer til dette, sier styreleder og hotell tv-gründer Jan Sigurd Otterlei til DN.

Aas eier litt mer enn to tredjedeler av prosjektet, og hiver seg dermed på bølgen av nordmenn som investerer i eiendom i Spania.

For å hjelpe nordmenn som ønsker å få feriehusdrømmen oppfylt, opprettet DNB eget kontor i Marbella ifjor. Nordmenn kjøpte totalt 1732 eiendommer i Spania i 2014. Rundt halvparten av dem lå på solkysten på Spanias middelhavskyst.

Formue på kraft

Aas er kjent for opprinnelig å ha bygget opp en stor formue på krafttrading på kraftbørsen Nord Pool gjennom selskapet Kraftinvest as. I starten gjorde han dette gjennom sitt eget aksjeselskap, men da handelen ble synlig gjennom selskapets regnskaper, la den mediesky Aas ned selskapet og har siden handlet som privatperson.

Ifølge fjorårsregnskapet fremgår det imidlertid at Aas er nest største aksjonær i Viking Heat Engines, som har utviklet en motor (CraftEngine) som omdanner spillvarme til elektrisk kraft. Investoren 13 prosents eierandel verdsettes til 102 millioner kroner, og han sitter også i styret i selskapet.

Prisrekord i Grimstad

Han sitter også med eierandeler i Aas Eiendomsutvikling og Spread Inbersiones 2014 SL.

Aas’ selskap Toppen Invest as hadde et resultat på tre millioner kroner ifjor, og en bokført egenkapital på 192

Kraftmegler Einar Aas vil utvikle tomt i Marbella
Kraftmegler Einar Aas vil utvikle tomt i Marbella
millioner kroner. Selskapet har en rentebærende gjeld på 170 millioner.

Ifølge opplysninger fra aksjonærregisteret hadde Einar Aas privat bare aksjer i dette selskapet og aksjer for rundt ni millioner kroner i Det norske oljeselskap ved årsskiftet. Toppen

Siviløkonomen har flere ganger satt prisrekord i Grimstadskjærgården. Ifjor la han 30 millioner kroner på bordet og kjøpte landstedet Vragviga i Grimstad – to dager etter at eiendommen ble lagt ut for salg på det åpne markedet. DN har tidligere skrevet at Aas eier strandeiendommer verdt minst 100 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.