I hovedkvarteret til SEB i 7. etasje på Aker Brygge er veggene dekorert med fotografier av kunstnere som Per Barclay, Anne Katrine Dolven, Mikkel McAlinden og Marie Bovo. I tillegg finnes en mosegrønn vegg med reinlav, signert Snøhetta, som må vannes flere ganger i uken.

– Skal man investere i kunst, så handler det om å ha en viss innsikt i markedet. Det brukes i dag mye penger på kunst som jeg ikke ville ha anbefalt. Det er for eksempel lett å trå feil med Edvard Munch. Hans malerier har sjeldent vært vellykket på auksjon, foruten salget av «Skrik» i 2012, og «Vampyr» i 2008. Munchs grafikk klarer seg bedre, men her er det viktig å undersøke tilstanden på trykket, sier SEBs kunstansvarlig Nina Sørlie.

– Nå er det lov å være opptatt av kunst, og det er lov å bruke mye penger på kunst, sier Sørlie.

Her er hennes topp tre kunstnere innen ulike genrer:

Norske samtidskunstnere: Mathias Faldbakken, Bjarne Melgaard og Camilla Løw.

Norsk 1800-tall: I.C Dahl, Thomas Fearnley og Peder Balke.

– Disse står sterkt internasjonalt, sier hun.

– Investeringsmessig ville jeg gått for mer moderne kunst og impresjonistene, som Pablo Picasso, Amedeo Modiligiani og Constantin Brâncusi. Personlig tror jeg ikke fallhøyden er særlig stor, men det er allerede mye penger involvert, og man må tenke seg om før man handler, sier Sørlie.

– Det finnes fortsatt noen amerikanske popkunstnere som ikke har nådd høyden, som for eksempel Robert Rauschenberg. Andy Warhol blir stående som superstar både som grafiker og maler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.