– Det er ikke tvil om at det har skjedd straffbare forhold, sier landslagetsspiller Jørre Kjemperud (43) til Dagens Næringsliv.

Luksusleiligheter, sjøutsikt og seks idrettsbaner lokket volleyballtopper og småsparere ned til det eksklusive leilighetskomplekset ved Kariri Beach Residence i Brasil. Men etter å ha investert tilsammen 50 millioner kroner, har ingen av de 40 norske kjøperne mottatt skjøte. I sommer varslet kjøperne gruppesøksmål. Like før jul ble det tatt ut forliksklage med krav om erstatningsansvar mot de norske eierne av eiendomssatsingen.

– Det er helt forkastelig. Jeg må innrømme at jeg har hatt svært frustrerte stunder, sier den mangeårige landslagetsspilleren Jørre Kjemperud, etter investeringen i det han mener er «drømmeboligen».

Brukt som pant
Han får støtte av landslagskollega Tarjej Skarlund.

– Det hele er frustrerende. Vi har betalt for noe vi ikke har fått, mener Skarlund.

Det norskeide selskapet Cumbuco Scandic Construcao (CSI) startet salg av de nybygde ferieleiligheter i 2006, men skal uten eiernes viten ha brukt leilighetskomplekset som sikkerhet for et lån på 50 millioner kroner i den brasilianske utviklingsbanken Banco de Nordeste Brasil (BNB).

Det er det norske selskapet Brazilian Real Estate som har formidlet salget av ferieboligene, og oppgjørsansvarlig for oppdraget var Proactio Advogados.

– Avhengig av utfallet kan vi stå overfor en situasjon som omfattes straffelovens bestemmelser om bedrageri og utroskap, sier advokat Erik Sandtrø i Ro Sommernes advokatfirma til Dagens Næringsliv. Han representerer de 40 kjøperne.

- Uheldig
De to deleierne bak utbyggingen, Morten Nedberg (52) og Freddy Botner (58), erkjenner ikke erstatningsansvar.

– Mine klienter synes selvsagt det er uheldig at deler av byggeprosjektet ikke har gått etter planen. Det må imidlertid understrekes at Nedberg og Botner ikke har noe personlig ansvar for å få skjøtene utstedt, det er det utbyggerselskapet som er kontraktspart, skriver deres advokat Morten Grønvig i en epost til DN..(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.