Nyhetsbyrået TDN Finans melder mandag at Tyskland har solgt 3,9 milliarder euro i seksmåneders statspapirer til en rente på minus 0,012 prosent.

I praksis betyr det at investorene er villige til å ikke bare låne bort penger gratis, men attpåtil betale litt for å gjøre det, mot tryggheten av å vite at penger er syltet ned i en av Europas sterkeste økonomier. Tyske statsobligasjoner er blitt stadig mer populære ettersom gjeldskrisen i Europa truer en rekke land i euro-samarbeidet.

Buddekningen i auksjonen var på 1,8. Med andre ord var investorene villige til å låne bort pengene sine og attpåtil betale for å gjøre det for tilsammen rundt 7 milliarder euro.

Les også: - Vi kan risikere at krisen blir akutt ut over våren (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.