Oljeprisen fortsetter å stige fredag morgen etter å ha steget til et nytt toppnivå for de seneste to årene i New York dagen før. Prisen var nærmere halvannen dollar høyere enn ved børsslutt i Oslo.

Dollaren er svekket til nær 1,42 mot euro, og dette bidrar til å øke investorenes interesse for olje og andre råvarer. På ett tidspunkt var dollaren på sitt svakeste nivå siden januar.

I intradaghandel ble WTI-desemberkontrakten notert til 87,22 dollar per fat torsdag, og dette er den høyeste prisen siden 9. oktober 2008.

Hittil i år har prisen steget med 9,8 prosent, og de seneste fem dagene er den lengste sammenhengende oppgangsperioden siden oljeprisen steg seks dager på rad frem til 6. april, skriver Bloomberg News.

Wall Street Journal skriver at investorer strømmet til råvarer som følge av frykt for virkningene på dollarkursen av den amerikanske sentralbankens stimuleringspakke som ble lansert onsdag.

Pakken på 600 milliarder dollar til tilbakekjøp av statsobligasjoner over en åttemånedersperiode, tar sikte på å stimulere USAs økonomi ved å øke tilførselen av penger, men overskuddslikviditet vil også kunne drive opp inflasjonen og redusere verdien av dollar uten å generere vekst.

- Dollaren er under angrep og folk flytter penger fra dollar til andre investeringer, sier Ira Epstein, sjef for Ira Epstein-divisjonen i Linn Group, til Wall Street Journal.

- Det dreier seg ikke kun om gull, det dreier seg om råvarer over hele linjen, sier han.

WTI 1. posisjon, som er desemberkontrakten, har steget med 0,69 dollar til 87,18 dollar pr fat fredag morgen, etter at kontrakten stengte opp 1,79 dollar til 86,49 dollar pr fat forrige handledag. Da Oslo Børs stengte, var kontrakten notert til rundt 85,63 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som er desemberkontrakten, viser i morgentimene en oppgang på 0,76 dollar til 88,76 dollar pr fat, etter at kontrakten dagen før steg 1,62 dollar til 88,00 dollar fatet.

Brent spot sluttet på 87,63 dollar fatet fredag, mot 86,15 dagen før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.