Bernard Madoff ble i juni 2009 dømt til 150 års fengsel i det som er en av de største svindelsakene på Wall Street noensinne. I en årrekke drev han det investorer trodde var et av de mest suksessrike hedgefondene på Wall Street.

Fondet var i realiteten et pyramidespill.

Etter sammenbruddet har fondets kunder saksøkt Madoff, slektninger av Madoff og fondets banker for milliarder av dollar. Storbankene JP Morgan Chase, UBS og HSBC er tilsammen saksøkt for 17,4 milliarder dollar, over 100 milliarder kroner.

Disse søksmålene er nå blitt et hett investeringsobjekt på Wall Street, skriver Dagens Næringsliv.

- Store avkastningsmuligheter
- Alle investorer som er spesialisert på misligholdt gjeld, ser på Madoff-situasjonen, sier Thomas T. Janover til avisen The New York Times.

Janover er advokat i selskapet Kramer Levin Naftalis & Frankel, som representerer klienter som vurderer kjøp av gjeld knyttet til Madoff-søksmål.

- Usikkerheten rundt utbetalinger fra konkursprosessen skaper muligheter og potensielt store avkastningsmuligheter, sier han til avisen.

Mange tilbud
En investor i Madoff-fondet The New York Times har vært i kontakt med, skal ha fått seks tilbud om kjøp av kravet sitt i løpet av de siste to månedene.

Tilbudene har variert fra 20 til 34,5 prosent av det pålydende kravet. I hedgefondbransjen skal det versere beregninger som viser at det er muligheter for en enorm avkastning - opp mot 100 prosent, ifølge Dagens Næringsliv.

Les også: Madoff deltar ikke i sønnens begravelse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.