Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) er i kontakt med Apple for å følge opp en type iPad-ladere som kan være farlige å bruke.

Nkom er blitt kontaktet av en skole i Telemark, der en elev fikk elektrisk støt da hun håndterte en lader som var defekt. Defekten er muligens ikke et engangstilfelle, og Nkom har derfor startet undersøkelser.

Det skriver de på sin egne nettsider.

Barneskoleeleven dro ut en original iPad-lader fra en stikkontakt, og da løsnet pinnene i pluggdelen fra selve pluggen. Disse ble stående igjen i kontakten, og eleven fikk elektrisk støt da hun forsøkte å dra ut pluggen.

Samarbeider med Apple

Laderen som skolen brukte fulgte med en iPad som skolen bruker i undervisningen. Skolen har delt ut iPader til rundt 200 elever, og har i ettertid undersøkt laderne til disse. 12 andre ladere har fått påvist samme svakhet. På disse laderne hadde pinnene løsnet fra pluggdelen, men hang fremdeles fast i ledningene.

Nkom vurderer at bruk av ladere med samme svakhet kan medføre fare for liv og helse, ved at man potensielt kan få alvorlig skade av elektrisk støt. Myndigheten har derfor startet undersøkelser for å kartlegge omfanget av feilen og finne ut hvorfor problemet har oppstått. Arbeidet skjer sammen med Apple, som har startet egne undersøkelser.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.