Det er eksperter i nettsikkerhetsselskapet FireEye som har oppdaget svakheten i systemet. Selskapet sier at «maskerte angrep» utgjør en betydelig større risiko enn Apple-viruset WireLurker, som ble oppdaget i sommer, men først ble kjent sist uke.

Frykter nytt Iphone-virus

Vanskelig å oppdage

Et maskert angrep innebærer at du blir lurt til å installere en app, for eksempel ved at du får en anbefaling om det per SMS eller epost, som gir andre kontroll over innhold på telefonen din. Det spesielle ved denne metoden er at den ondsinnede appen er utstyrt med samme identifiseringskode – og imitererer brukergrensesnitt og bruker lokalt innhold – som helt stuerene og harmløse apper. Det gjør dem svært vanskelig å oppdage.

Alle apper på eksempelvis en Iphone, med unntak av noen få av Apples egne forhåndsinstallerte apper, kan erstattes på denne måten, også epostapper, bankapper og andre programmer med informasjon uvedkommende ikke bør få tak i.

Apple skal ha blitt informert om sårbarheten i slutten av juli, men den er fortsatt til stede i de fleste versjoner av Ios 7 og 8. Når det gjelder viruset WireLurker, som gjør andre i stand til å stjele informasjon fra telefonene og datamaskinene det kommer inn i, er det iverksatt mottiltak. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.