Tirsdag lanseres Apple Watch og Iphone 6s og 6s+ i Norge. Det har ikke gått upåaktet hen. Utenfor Eplehuset i Storgata i Oslo, snirklet køen seg nedover tirsdag morgen.

- Responsen har vært veldig, veldig bra. De første var her allerede klokken fem i morges. Sakte, men sikkert har køen strukket seg godt nedover i Storgata, sier butikksjef Truls Nilsen.

Han anslår at rundt 100 personer har stått i kø når DN snakker ham rundt klokken 08.30.

Prissmell

Den nye Iphonen ser tilsynelatende helt lik ut som sin forgjenger Iphone 6. Med unntak av en ny 3D-teknologi, er det imidlertid én stor forskjell: prislappen.

I Norge har de nye Iphone-modellene nemlig fått en historisk høy pris å grunn av den svake kronen.

På forhånd ble det kommunisert at S-modellene ville ha samme pris som forrige generasjon hadde ved lansering i 2014. Da kostet den rimeligste utgaven av Iphone 6 kroner 5790. Nå, etter at kronen har svekket seg betydelig, må du derimot ut med nesten 1700 kroner mer.

I USA har imidlertid prislappen holdt seg uendret.

- 6s-modellene begynner på 7390 kroner, og for den dyreste må du ut med over 10.000 kroner for, forteller butikksjef Nilsen i Eplehuset.

Nå har Plus-utgaven i Norge hoppet fra 6690 kroner til 8490 kroner i billigste versjon.

I køen har Andreas Steinbakk-Olsen belaget seg på å måtte betale 8400 kroner for sin nye telefon.

- Det er mye penger?

- Ja, det er det. Men man må ha en telefon, og det er jo stas, sier han.

Fredag viser tall fra Statistisk sentralbyrå at prisene på importerte konsumvarer i Norge har økt med 3,9 prosent det siste året.

Ny sensor

Men hva er det egentlig med den nye telefonen som får folk til å stå timevis i kø?

Steinbakk-Olsen gleder seg mest til den nye fingertrykksensoren.

Den nye teknologien omtales som 3DTouch.

Kort fortalt går den ut på at telefonen registrerer hvor hardt man trykker i tillegg til hvor man trykker. Den kan også registrere flikkebevegelser, noe Apple har utnyttet ved å lage ny brukeropplevelse for Iphones operativsystem, IOS.

Utsolgt

I forkant av lanseringsdagen, har analytikere anslått at det vil selges over 12 millioner eksemplarer av Apples nye Iphone 6s og 6s Plus i løpet av lanseringshelgen.

Det første produktet som er utsolgt hos Eplehuset tirsdag, er den nye, rosa Iphonen. En snau time inn i handelsdagen er den revet bort.

Nilsen tror mange jenter har ønsket å sikre seg den.

- Det er første gang jeg har sett så mange jenter stå i kø som i dag. Jeg tror det kan ha noe med den nye fargen i rosegull å gjøre, sier Nilsen.

Han regner med at alle de 250 Iphonene butikken i Storgata har fått vil bli revet bort.

- Eplehuset har fått inn 2500 telefoner på landsbasis, og de regner jeg med vil forsvinne i løpet av dagen, sier han til DN.

Se DNtv: Utsolgt for rosa Iphone

Utsolgt for rosa Iphone
- I år har det vært overraskende mange jenter i køen, forteller butikkjef Truls Nilsen i Eplehuset. Svein Øyvind Kloster kjøper den nye telefonen til kona.
01:06
Publisert:
 

Les også: - Bonusen for et helt arbeidsliv er altså 400 kroner

Høyere prisvekst enn ventet

Norges nyeste mangemilliardær

 

Se også:

Fem øvelser for deg som vil ha store muskler:

Fem øvelser for deg som vil ha store muskler
Personlig trener Martin Norum er forfatter av boken «Bygg muskler» og har satt sammen fem basisøvelser som er gode å strarte med når du vil bli synlig sterkere.
02:22
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.