Vi har prøvd iPhone 6
00:00
Publisert:
Iphone 6 koster bare 1442 kroner i materialer og montering, ifølge Teardown.com, som har gjort sport av å plukke fra hverandre de siste duppedittene for å finne "faktisk" pris og hva som skjuler seg under dekselet. Prisen for deler og montering er bare en fjerdedel av det telefonen blir solgt for i Norge.

Fredag ble iPhone 6 lansert i USA Australia, Canada, Frankrike, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore, Storbritannia og Tyskland. Pågangen har vært stor for å forhåndsreservere telefonen i Norge, hvor den ikke blir tilgjengelig i butikkene før 26. september. Prisen starter på 5.790 kroner i Norge.

Ifølge Teardown har kostnadene for å lage iPhone steget med 15 prosent siden iPhone 5S. Denne økningen var forventet siden den nye versjonen har større skjerm, større dekningskapasitet, og støtte for den kortrekkende kommunikasjonsteknologien NFC, som stort sett alle andre moderne smartmobiler støtter.

Bildeserie: Iphone-hysteriet (saken fortsetter under)

Her er regningen for en iPhone 6 ifølge siden:

Display og toucscreen: 264 kroner

Wifi, bluetooth, etc: 257 kroner

Prosessor: 235 kroner

Kamera: 105 kroner

Minne og lagring: 89 kroner

Andre deler, og montering: 493

Totalt: 1 443 kroner, omtrent en fjerdedel av utsalgsprisen for den populære telefonen i Norge.

I fjor utgjorde Apples iOS-telefoner 12,9 prosent av markedet på verdensbasis. Samsung er største konkurrent, og begge får stadig tøffere konkurranse fra kinesiske produsenter som Xiaomi.

Slik er førsteinntrykket av Iphone 6
Les også:
- Dette er faktisk grunnen til at hun er statsminister
  Dette skipet er uten utslipp og uten mannskap
Denne mannen lager pengene som Bill Gates gir bort
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.