Fire medlemmer av den kurdiske bevegelsen for forandring, Gorran, er blitt fjernet fra De regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG) sin regjering, etter opptøyer i Erbil.

Det melder nettstedet Ekurd tirsdag.

Opptøyene som har ført til den politiske uroen, startet med demonstrasjoner mot regjeringspartiet og president Massoud Barzani, hvis presidentperiode egentlig utløp 20. august.

Demonstrasjonene har også foregått i flere andre kurdiske byer i Nord-Irak, og har ifølge Ekurd også sammenheng med at flere statlige ansatte ikke er blitt betalt lønn.

Barzani er blitt beskyldt av sine kritikere for å bygge opp en enorm personlig formue i stedet for å tjene befolkningen.

Nettstedet minner om kommentarer den politiske risikoanalytikeren Kirk Sowell gjorde til Reuters i august:

- Hvis det var et stabilt demokratisk system i Kurdistan, ville de bare stemt Barzani ut. Men det er det ikke.

Ifølge Iraq Oil Report, har det kurdiske regjeringspartiet brukt sikkerhetsstyrker til å utvise politiske motstandere fra Gorran-bevegelsen fra Erbil, på tross av at Gorran hevder at de ikke har vært eller er involvert i opptøyene. Enkelte medieorganisasjoner er også blitt utvist.

Frykten nå er at regionen ikke lenger vil klare å opprettholde den politiske stabiliteten som kurderne har nytt siden 2005. Før dette, styrte de to største partiene, KDP og PUK over to mindre regioner som kjempet borgerkrig på 1990-tallet.

Les også: Blir dette BMWs neste bestselger?

Fra krise til katastrofe

Asia i dag: Handelsaktiviteten stuper i Kina

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se Chili-Klaus kåre Norges tøffeste chili-spiser:

Se Chili-Klaus kåre Norges tøffeste chili-spiser
Etter en intens "Last man standing» var det klart at landets mest utholdende chili-spiser heter Daniel Heiskel.
03:57
Publisert: