Kerry bruker fortsatt krykker etter at han brakk beinet under en sykkeltur i Frankrike for en måned siden.

Iran og de seks landene i P5+1-gruppa har satt seg som mål å komme fram til en endelig avtale om det iranske atomprogrammet innen 30. juni, det vil si tirsdag i neste uke.

Innspurten fram til neste uke burde derfor markere slutten på en maraton-prosess der Kerry og hans iranske motpart Mohammad Javad Zarif har møtt verden en rekke forskjellige steder de siste årene.

Reduksjon og drastiske kutt

Iran og de seks forhandlingspartene ble i Lausanne i april enige om et rammeverk for en endelig avtale, etter at de to ganger tidligere, i juli og november i fjor, hadde brutt tidligere frister de hadde satt seg.

I henhold til april-avtalen skal Iran redusere sin kjernefysiske aktivitet, drastisk kutte antall sentrifuger som anriker uran og godta internasjonale inspeksjoner.

Til gjengjeld krever Iran at sanksjonene som USA, FN og EU har innført mot landet, skal heves. Sanksjonene har rasert iransk økonomi og ført til at Iran er utelukket fra det internasjonale oljemarkedet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: – Iran virker ikke interessert i atomavtale

 

Irans folkevalgte frasier seg rett til å stanse atomavtale
 

Russland sier atomforhandlingene med Iran går saktere