Kerry ankom mandag Qatars hovedstad Doha der han møter utenriksministrene i golfstatenes samarbeidsråd GCC, med det mål å overbevise golflandene om avtalen om det iranske atomprogrammet. Rådet består av Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Bahrain, Kuwait, Oman og Qatar.

På en pressekonferanse sa Kerry at han og de seks andre utenriksministrene er enige om at atomavtalen, når den blir fullt implementert, vil bidra til å styrke sikkerheten i regionen. I tillegg vil USA samarbeide med golfstatene om etterretning og trening av spesialstyrker.

De diskuterte også missilforsvar og våpenhandel, ifølge Kerry.

Ønsker ikke innblanding

De fleste land i regionen frykter at avtalen skal føre til for rask avspenning i forholdet mellom Teheran og Washington og gi Iran muligheten til å utvide støtten til sine paramilitære allierte.

Utenriksminister i Qatar, Khalid al-Attiyah, sa imidlertid mandag at Qatar ser fram mot atomavtalen, men ikke ønsker innblanding i interne forhold i regionen.

– Vi understreker viktigheten av at samarbeidet med Iran er basert på prinsippene om godt naboskap, ikke-innblanding i interne forhold og fredfull løsning på konflikter, sa al-Attiyah.

Ønsker stabilitet i Midtøsten

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif har skrevet en kronikk til flere arabiske aviser der han oppfordrer golfstatene til å jobbe sammen med Iran for å sørge for stabilitet i Midtøsten.

Ingen er tjent med et spill som ender med at noen er nødt til å tape.

– Vi må alle erkjenne at tiden for nullsumspill er over. Vi vinner sammen eller taper sammen, skriver han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV: Retrogolf tar av

Retrogolf tar av
Spiller hickory-golf i tweed og knestrømper.
01:49
Publisert: