Uttalelsene fra Irans åndelige overhode ayatolla Ali Khamenei der han lover å trosse amerikanernes politikk i Midtøsten, er «svært urovekkende», sier USAs utenriksminister John Kerry.

I en tale tidligere denne uken langet Khamenei ut mot USA og hevdet at amerikanerne ønsker å tvinge Iran i kne.

– At Iran nå har gått med på en atomavtale, innebærer ikke at vi kommer til å stanse støtten til regimene i Syria og Irak, eller til undertrykte folk i Jemen, Bahrain og palestinerne, sa Khamenei.

Han slo videre fast at Irans politikk overfor landene i Midtøsten er i direkte kontrast til USAs politikk.

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal tolke det på dette tidspunktet, utenom å tolke det slik det fremstår, sier utenriksminister Kerry i et intervju med den saudiarabisk-eide TV-kanalen Al Arabiya tirsdag.

– Hvis det er hans politikk, så er det svært urovekkende, sier Kerry.

Atomavtalen mellom Iran og seks internasjonale stormakter gir internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i bytte mot opphevelse av økonomiske sanksjoner. Avtalen ble landet tirsdag sist uke. (©NTB)

Les også: I høst blir det bilfritt i Stockholm

- Det er massevis av olje i markedet, punktum

Toshiba-sjef går av

Se også:

Tren deg sterk på fem minutter:

Tren deg sterk på fem minutter
Sjekk kjendistrenerens effektive treningsprogram.
05:16
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.