Kina ønsker å styrke det militære samarbeidet med Iran, opplyser den kinesiske admiralen Sun Jianguo.

Sun sa dette under et besøk i Teheran torsdag, der han blant annet møtte Irans forsvarsminister Hossein Dehghan.

Formålet med besøket var «å fremme vennskap, øke samarbeidet og utveksle synspunkter i spørsmål av gjensidig interesse for de to lands militære styrker», heter det i en kunngjøring fra det kinesiske forsvarsdepartementet.

Dehghan understreker på sin side at Iran ønsker å styrke «det strategiske samarbeidet mellom de to land».

– Ved å utvikle de militære relasjonene mellom de to land, vil vi styrke stabiliteten og sikkerheten i begge ender av det asiatiske kontinent, sier Dehhgan.

Kina er Irans største oljekunde og bidro i juli til å hale i land avtalen som skal sikre at iranerne ikke utvikler atomvåpen.

Iran understreker at samarbeidet med Kina er viktig for å begrense USAs innflytelse

– USAs intervensjoner i Afghanistan og Irak har styrket terroristgrupper, sier Irans forsvarsminister, som samtidig hyller Russlands militære intervensjon i Syria.

Les også:
Russland vil samarbeide om terrorbekjempelse med Tyrkia
Kina utstedte flere lån enn ventet
 

Se DN Tv: Høyre-opprør mot gårdsskatt

Høyre-opprør mot gårdsskatt
Skogeier og potetgullarving Thomas Stang er kritisk til at den borgerlige regjeringen vil fjerne skattefritak for gevinsten av salg av skogeiendommer innad i familien.
01:56
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.