Pompeo sier ifølge nyhetsbyrået Reuters at USA har sett aktiviteter som får dem til å tro at det er en eskalering som kan finne sted.

– Vi tar de nødvendige stegene for å motvirke dette, både sikkerhetsmessig og med tanke på å gi vår president en rekke alternativer dersom noe skulle skje, sier Pompeo.

Fått «uvanlig spesifikk» etterretning

Wall Street Journal får opplyst av en ikke navngitt amerikansk tjenestemann at USA har fått «uvanlig spesifikk» etterretning på at amerikanske styrker i Midtøsten er truet av Iran.

Søndag ble det kjent at USA utplasserer et hangarskip og langdistanse-bombefly i Midtøsten.

Amerikanernes nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton sa at utplasseringen er et «klart budskap til det iranske regimet om at ethvert angrep på amerikanske eller alliertes interesser vil bli møtt med nådeløs kraft».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.