– Jeg har allerede skrevet ni brev hvor jeg lister opp de tilfellene hvor USA ikke har levd opp til eller vært for sent ute med å oppfylle sine forpliktelser i henhold til JCPOA, sier utenriksminister Mohammad Javad Zarif, med henvisning til avtalens tekniske navn.

Zarif viser blant annet til avtalens formuleringer om at partene skal iverksette den «i god tro», og at den amerikanske administrasjonen og Kongressen ikke skal gjeninnføre sanksjoner relatert til Irans atomprogram.

I talen nylig kalte president Donald Trump Iran et diktatur. Han varslet også nye sanksjoner mot den iranske revolusjonsgarden og hevdet USAs regjering ikke lenger kan bekrefte at Iran overholder avtalen om landets atomprogram. Den ble inngått mellom Iran og verdens stormakter i 2015. Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har gjentatte ganger slått fast at Iran overholder sine forpliktelser i avtalen.

Zarif sier han fredag skal skrive et brev om Trumps tale.(Vilkår)

Khrusjtsjovs limousin ble rånerbil på Toten
En gang var limousinen Plymouth Belvedere fra 1961 scenen for statsministre som Nikita Khrusjtsjov og Einar Gerhardsen. Nå snakkes det mest tull i baksetet på det tidligere så fine kjøretøyet, som til slutt havnet på Toten.
02:16
Publisert: