USA bistår Iran med en avtale om å sende deler av sine lagre av anriket uran til Kasakhstan, et tiltak som vil kunne åpne for snarlig lettelse i sanksjonene mot Iran, skriver The Wall Street Journal onsdag.

Avisen oppgir personer som deltar i drøftingene av en slik ordning, som kilder for opplysningene.

Samtidig bekreftet amerikanske ledere tirsdag at Iran i forrige måned gjennomførte sin andre ballistiske rakettoppskyting siden atomavtalen med USA og fem andre verdensmakter ble inngått i juli.

Vil kunne vedtas i løpet av en uke

Testen var et åpenbart brudd på en FN-resolusjon, og representanter for det amerikanske utenriksdepartementet tok opp muligheten for nye sanksjoner for å avskrekke Iran fra å utvikle et rakettarsenal, skriver avisen.

Mandag sirkulerte de seks verdensmaktene et utkast til avtale blant medlemmene av Det internasjonale atomenergibyrå (IAEA), med forslag om sluttføring av organisasjonen ti år lange gransking av Irans arbeid med kjernefysiske våpen.

Amerikanske ledere sier at de venter at en resolusjon om dette vil kunne vedtas i løpet av en uke.

Amerikanske og iranske ledere sier at de håper at en avtale, som gir Iran sanksjonslettelser i bytte mot begrensninger på landets kjernefysiske aktiviteter, vil kunne tre i kraft så tidlig som i neste måned, skriver avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Oljeprisene vil trolig kunne falle til 32 til 34 dollar før noen i Opec sier «det holder nå»

Vil ikke selge

Innovasjon Norge med Kina-bekymring

Se DNTV: Derfor sitter Brekke trygt i Telenor

Bård Bjerkholt: Derfor sitter Brekke trygt i Telenor
Ingen av de tre kvinnene med mest erfaring i Telenor-ledelsen skal ha blitt innkalt til intervju da selskapet ansatte ny konsernsjef. DNs kommentator Bård Bjerkholt mener Sigve Brekke overlever både det og CV-juks.
01:29
Publisert: