Søndagens angrep var rettet mot mål sør i Idlib, samt mot mål på landsbygda i den nordlige delen av naboprovinsen Hama, ifølge opplysninger fra den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Russiske jagerfly sto for 14 luftangrep. Helikoptre fra regjeringsstyrkene slapp 25 tønnebomber mot opprørsmål, ifølge SOHR, som ikke oppgir om noen er drept eller såret.

Også lørdag ble det gjennomført en rekke luftangrep i Idlib-provinsen.

De to siste dagene med bombing har tvunget over 5.000 mennesker til å flykte til tryggere områder lenger nord på landsbygda i Idlib, samt til den nordvestlige delen av Aleppo-provinsen, opplyste SOHR søndag.

Fredag holdt Russland, Iran og Tyrkia samtaler i Teheran der de diskuterte Idlib-provinsens skjebne.

Idlib-provinsen har blitt et oppsamlingssted for syriske opprørere og deres familier etter hvert som de har overgitt seg til myndighetene og inngått avtale om å forflyttes til Idlib. Idlib-provinsen er i hovedsak kontrollert av opprørere. Det bor anslagsvis 3 millioner sivile i provinsen. En tredel av dem er internt fordrevne flyktninger fra andre deler av landet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ekspertene venter kaos
Søndag går svenskene til valg. Det kan ende i måneder i kaos.
03:12
Publisert: