Det er ikke sannsynlig med en avtale i dag i forbindelse med samtalene mellom Iran og 5+1-gruppen rundt Irans atomprogram.

Det sier en diplomat fra Iran ifølge Reuters, melder Bloomberg News torsdag.

Spørsmålet om restriksjonene for Irans våpen- og missilhandel står sentralt i innspurten i forhandlingene om landets atomavtale.

Samtidig med at atomavtalen blir forsøkt sluttført i Wien, møttes Russlands president Vladimir Putin og Irans president Hassan Rouhani til samtaler på siden av BRICS-toppmøtet i den russiske byen Ufa torsdag.

Takknemlig

Der sa Rouhani at han var takknemlig for Russlands arbeid i forhandlingene.

– Jeg vil takke Russland for innsatsen med Irans atomenighet, sa han til Putin.

Irans viseutenriksminister Abbas Araqchi sier torsdag at atomforhandlingene er 96 prosent sluttført. Samtidig sier flere av partene at det er svært vanskelige spørsmål som gjenstår.

Våpenrestriksjoner

Ett av dem er spørsmålet om dagens restriksjoner for våpenhandel med Iran skal fjernes eller bli stående. Flere av stormaktene landet forhandler med, krever at de blir stående.

I forkant av møtet var Russlands utenriksminister Sergej Lavrov tydelig på hva som måtte stå i avtalen.

– Vi går inn for å heve våpenrestriksjonene så snart som mulig, og vi vil støtte valgene som Irans forhandlere gjør, sa Lavrov.

Iran forhandler med den såkalte 5+1-gruppen, som består av USA, Kina, Russland, Frankrike, Storbritannia og Tyskland. En foreløpig avtale mellom partene løper ut fredag.

 

Les også: NHO-direktør om oljesmellen: - Skjer overraskende fort

Tungt ansvar for styreleder Anette S. Olsen i Fred Olsen Energy

Noe har skjedd med svenskers og nordmenns holdninger til penger


Se også:

La ut på seksdagers løpetur - uten regntøy:

La ut på seksdagers løpetur - uten regntøy
- Jeg trodde det var sommer i Norge, sier Sukil Fernando - en av deltakerne i ultraløpet Jessheim 6-dagers.
01:42
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.