- Påstandene som er fremsatt av USAs president Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, er grunnløse, gjentagende og provoserende, sier talsmann Bahram Ghasemi i utenriksdepartementet i Teheran ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA.

President Donald Trump tvitret selv tidligere torsdag at Iran nå «formelt er advart». 

- De burde vært takknemlige for den forferdelige avtalen USA inngikk med dem, skrev den amerikanske presidenten.

Hans sikkerhetsrådgiver Michael Flynn kom med en lignende uttalelse dagen før. De refererer til atomavtalen mellom Iran og stormaktene som trådte i kraft i januar i fjor. Avtalen innebærer at internasjonale sanksjoner mot Iran ble fjernet, mot at det iranske atomprogrammet ble underlagt strenge vilkår og overvåking.

Iran bekreftet onsdag at de har testet en ballistisk rakett, men avviser at testen strider mot avtalevilkårene. Flynn og Trump mener på sin side at testen er et brudd på FN-resolusjonen som krever at Iran ikke tester raketter som kan frakte atomvåpen.

Iran framholder at rakettene skal brukes i forsvarsøyemed og ikke kan utstyres med atomstridshoder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

To ting vil gjøre denne suven populær i Norge
Andre generasjon Mini Countryman har vokst, samtidig som den har en løsning som kan gjøre den til en bestselger på det norske markedet. Se video fra vår prøvekjøring av nykommeren.
02:06
Publisert: