– Stoler jeg på iranerne? Absolutt ikke, sier Clinton, som håper å bli demokratenes presidentkandidat neste år.

Den tidligere førstedamen og utenriksministeren har rett nok sluttet opp om avtalen som USA og de øvrige vetomaktene i Sikkerhetsrådet, sammen med Tyskland, har forhandlet fram med Iran.

Iran går i avtalen med på å åpne for fullt internasjonalt innsyn i sitt atomprogram, noe som skal sikre at landet ikke utvikler atomvåpen. Vesten skal som motytelse lette på sine sanksjoner.

Krass kritikk

Atomavtalen er møtt med krass kritikk fra Israel og enkelte republikanere, og Clinton betegner kritikernes argumenter som «aktverdige».

Hun mener likevel at avtalen er den beste man kunne ha håp om å komme fram til, men frir likevel til kritikerne og lover å være svært skeptisk overfor Teheran om hun bli president.

– Ikke stol på dem, verifiser, lyder hennes motto.

Må ikke la oss narre

– Ingen må la seg narre når det gjelder den trusselen Iran fortsatt utgjør mot regionen, sier Clinton.

Det er ikke første gang hun forsøker å distansere seg fra president Barack Obamas utenrikspolitikk.

I memoarene hun utga i fjor, kritiserte hun blant annet Obama-administrasjonens manglende vilje til å støtte opprørerne som kjemper mot president Bashar al-Assad i Syria.

Ledende demokrater i Kongressen har i motsetning til Hillary Clinton sluttet varmt opp om atomavtalen som nå er forhandlet fram med Iran. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.