Irland skal nå være i samtaler med EU, det internasjonale pengefondet IMF og den europeiske sentralbanken ECB om finansiering, ifølge TDN Finans, som viser til Bloomberg News.

Finansministrene i eurosonen møtes i Brussel i dag

Irland kan få tilgang til finansiering av landets kriserammede banker. Kapitalbehovet hos irske banker er foreløpig uavklart, og problemene i banksektorene er en av de viktigste grunnene til at Irland sliter.

Dersom Irland får på plass denne løsningen, betyr det at landet kan unngå finansiering i obligasjonsmarkedet på en stund. Markedet for irsk statsgjeld har nærmest kollapset de siste ukene. Investorene krever nå skyhøye renter for å låne ut penger til Irland.

Under press
Den europeiske sentralbanken har en stund nå presset på for at Irland skal søke hjelp fra eurosonens krisefond, men Irland har så langt understreket at landet har tilstrekkelig med midler til å klare seg frem til juni neste år.

Spania og Portugal har støttet opp under ECBs press.

Andre, sterkere land i eurosonen er imidlertid misfornøyde med ECBs press, og mener at krisefondet på 440 milliarder euro, rundt 3.600 milliarder kroner, kun skal brukes når landene er helt tomme for penger - og ikke for å roe finansmarkedene.

Les også disse sakene om problemene i Irland:

TIDLIGERE TIRSDAG: - Risikoen er høy

MANDAG: Irsk trøbbel styrker dollaren og - Problemene står i kø

FORRIGE UKE: Frykt i Irland (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.