Etter en lang debatt i parlamentet stemte 93 mot 36 folkevalgte onsdag å anke EU-kommisjonens skattekrav overfor IT-selskapet Apple. Kommisjonen avgjorde i forrige uke at Irlands gunstige skattevilkår var å beregne som statsstøtte, som er ulovlig.

Av frykt for å skremme bort utenlandske investorer hevder statsminister Enda Kenny at EU-dommen “ikke kan få bli stående». Han insisterer på at Irland har “fulgt reglene» i sin skattemessige behandling av Apple.

Gerry Adams, lederen for opposisjonspartiet Sinn Féin, var av dem som stemte mot anken.

– Vi ønsker selskaper som Apple i Irland, men det betyr ikke at man skal lukke øynene for skatteunndragelse, sier Adams.

EU-kommisjonens avgjørelse ble møtt med skepsis i Washington, som varsler at den kan skade viktige transatlantiske bånd. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.