I begynnelsen av juni skrev DN om amerikanske James Lawrence (38) som i følge helsemagasinet Men`s Health skulle forsøke seg på 50 Ironman på 50 dager, i 50 stater. 29.juli var verdensrekordforsøket over.

Verdensrekordholder

Lawrence er allerede innehaver av to Guiness Rekorder: For å ha gjennomført flest Ironman på ett år, 30 i 11 land, samt flest halv-iroman gjennomført på kortest tid, 22 på 30 uker. Men den foreløpig mest ekstreme fysiske prestasjonen er det Dean Karnazes som har gjort. I 2006 løp han 50 maraton i 50 stater på 50 dager. Nå står Karnazes prestasjon igjen som rene barnematen.

29.juli løp Lawrence inn til målgang i Utah. Da hadde han klart utfordringen, og har dermed tilbakelagt omlag 9012 kilometer på sykkel, løpt over 2108 kilometer og svømt over 193 kilometer. 

En ironmandistanse består av 3,8 kilometer svømming, 180 kilometer sykling og avslutter med en maraton på 42 kilometer.

Etter 29 dager og 29 Ironman oppga han følgende status til Men`s health

-Folk er bekymret for helsen min, men jeg er 100 prosent overbevist om at jeg kommer til å klare å gjennomføre, sa Lawrence, som følte seg pigg etter 29 Ironman på 29 dager.

-Jeg føler meg mentalt sterk og har lært å takle smerte bedre sa han, men det har ikke bare vært lett.

Sovnet på sykkelen

I følge et intervju med nettstedet Red Bull sov Lawrence i gjennomsnitt 4,5 timer hver natt. Det bød på utfordringer. På spørsmål om hvilken distanse som var hardest forteller han.

- I Tennesse, jeg sovnet og falt av sykkelen etter 48 kilometer, og måtte fullføre med masse vonde skrubbsår.

I følge nettstedet omsatte han 7-7500 kalorier om dagen.

Neste utfordring er Iron Cowboy triathlon i Utah i august om ett år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.