Blant de 11 personene som ble pågrepet i Catalonia sist onsdag, er en kvinne og en 17-åring, opplyste påtalemyndigheten i Madrid fredag kveld.

Ti av dem anklages for å tilhøre en spansk organisasjon som mistenkes for å rekruttere spanjoler til IS' opprør i Syria og Irak. Den ellevte er siktet for besittelse av våpen og eksplosiver, heter det i en skriftlig kjennelse signert dommer Santiago Pedraz.

De vurderte blant annet å bortføre en person i Spania, ikle ham oransje fangedrakt, avhøre ham og skjære over strupen hans, ifølge nyhetsbyrået AFPs kilde. Gruppens medlemmer skal også ha snakket om å angripe synagoger og jødiske forretninger, sikkerhetsstyrker og det katalanske parlamentet i Barcelona.

Fem spanjoler, fem marokkanere og én paraguayaner var involvert i terrorcellen, ifølge spansk politi. Sju av de elleve er varetektsfengslet, siktet for terrorforbrytelser. Tre andre ble løslatt mens saken etterforskes, mens 17-åringen er sendt til en lukket ungdomsanstalt. Dommeren beskriver en av de mistenkte som en nynazist som ble pågrepet med en håndgranat, kniver, våpen og ammunisjon.

 

Les også: Han tjente 21 millioner i fjor

Rett venstre mot søndagshandel

Felt av hemmelig rapport

Betaler en halv mill. i året for å gå på Harvard(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.