Kerry ankom onsdag den irakiske hovedstaden, få dager etter at han offentlig roste statsminister Haider al-Abadis nye samlingsregjering, som han mener er et viktig ledd i kampen mot IS-krigerne.

Den nye statsministeren al-Abadi har med seg sunnimuslimske Saleh al-Mutlak, kurdiske Hoshyar Zebari og sjiamuslimske Bahaa al-Araji som visestatsministre.

12 drept

Samme dag som utenriksministeren ankom den irakiske hovedstaden, ble minst 12 personer drept av bilbomber i byen, ifølge myndighetene.

De opplyser at det var en selvmordsbomber i bil etterfulgt av en bilbombe som rammet ved en av politiets kontrollposter i et sjia-område øst i Bagdad. Minst 31 personer ble skadd i bombeangrepet.

Til Saudi-Arabia

Kerrys reise i Midtøsten vil også inkludere blant annet Saudi-Arabia, der han skal møte ledere fra ti arabiske land for å snakke om hvordan ekstremistene kan beseires. Det amerikanske utenriksdepartementet uttaler at om lag 40 land har sagt seg villige til å delta i kampen mot IS.

President Barack Obama holder torsdag morgen norsk tid tale til det amerikanske folket om USAs rolle i terrorkampen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.