– I midten av 2015 var de månedlige inntektene til IS på rundt 80 millioner dollar (664 millioner kroner). I mars 2016 var inntektene falt til 56 millioner dollar (465 millioner kroner), sier analytiker Ludvico Carlino i IHS.

Ifølge rapporten har den daglige oljeproduksjonen i områdene islamistgruppa kontrollerer gått ned fra 33.000 til 21.000 fat.

I tillegg til fallet i oljeinntekter har også skattegrunnlaget til gruppen falt, etter at den har mistet rundt 22 prosent av territoriet sitt i løpet av de 15 siste månedene.

Det bor nå seks millioner mennesker i områdene, mot ni millioner i fjor.

– Vår forskning viser at IS øker skattene for vanlige tjenester og finner nye måter å få penger fra befolkningen på. Disse skattene inkluderer avgifter for lastebilsjåfører, avgifter for å installere nye eller reparere ødelagte satellittantenner og avgifter for å forlate byene, sier Carlino.

Det er også blitt innført bøter for å svare feil på spørsmål om Koranen og bøter er blitt innført som alternativ til fysisk avstraffelse. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.