Den ytterliggående gruppa IS har tatt på seg ansvaret for bilbomben som drepte minst 47 mennesker ved en politiskole i Zliten i Libya torsdag.

IS, som kontrollerer store områder i Irak og Syria, hevder i en kunngjøring at det var en av deres menn, Abdallah al-Muhajir, som «utløste lastebilbomben inne i en base som tilhørte de frafalne libyske styrkene i Zliten».

Ifølge kunngjøringen ble nærmere 80 mennesker drept og 150 såret i bilbombeangrepet, som skjedde mens hundrevis av rekrutter i den libyske kystvakten var samlet til avslutningsseremoni.

Tallene på drepte har variert etter torsdagens angrep, og sykehuset i Zliten har oppgitt at minst 70 mennesker ble drept i angrepet.

IS har den siste tiden styrket sitt nærvær i Libya, som har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land styrtet Muammar Gaddafis regime i 2011.

Les også:
VW-juks ga salgssvikt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Denne bilen skal kjøres
-Denne bilen skal kjøres
Volkswagen har med Golf R laget en familiesportbil.
02:15
Publisert: