Utenriksminister Børge Brende (H) og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) fikk gode tilbakemeldinger da de mandag morgen møtte norske og kurdiske militære ledere i Arbil i Nord-Irak.

Det norske militære bidraget har fungert i tre måneder i Irak. Mens spesialsoldater fra forsvaret er utplassert i Iraks hovedstad Bagdad, er en like stor kontingent fra Telemark bataljon plassert nord i Arbil.

– Vi har fått tilbakemeldinger om at den norske styrken bidrar til viktig trening og styrke for peshmergaen slik at de i større grad skal bli i stand til å slå IS, sier Brende til NTB etter å ha møtt staben for den norske styrken i Arbil mandag formiddag.

Brende og Søreide hadde møte med den irakisk-kurdiske presidenten Massoud Barzani i presidentpalasset et stykke utenfor byen. Også Barzani uttrykte tilfredshet med treningen soldatene får.

Les også: Aksjemarkedets teflonbelegg kollapser

Laveste nivå på seks år: - Oljeprisen jager nedover

Norsk journalist fikk falske sedler fra minibank

 

Se også:

Dette kan gi alvorlige følger for verdensøkonomien:

Dette kan gi alvorlige konsekvenser
DN´s kommentator Bård Bjerkholt forklarer hva som har skjedd i aksjemarkedet den siste tiden.
01:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.