I november ifjor ble de to mennene, en 31 år gammel norskiraner og en 27 år gammel norskbosnier, pågrepet og siktet for tilknytning til IS. Begge har vært løslatt siden årsskiftet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har nå henlagt saken, skriver VG.

Ifølge avisen baserte etterforskningen seg på informasjon som tilsa at den eldste av de to oppholdt seg i Syria i 2014, og at de to mennene sammen skal ha reist mot Syria høsten 2015. Mens 31-åringen ble stoppet i Bulgaria og returnerte til Norge, fortsatte den yngste videre til Tyrkia.

- Saken er henlagt på bevisets stilling. Det var gode indikasjoner på at de hadde vært i Syria på ulike tidspunkt og mistanke om deltakelse i IS, men vi mener det ikke var nok beviser til å innstille saken til en tiltale med påfølgende rettssak, sier politiadvokat Per Niklas Hafsmoe i PST. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.