– Det er alltid vanskelig å spille et dobbeltspill: Å erklære kamp mot terroristene mens du samtidig prøver å bruke noen av dem til å organisere brikkene på sjakkbrettet Midtøsten for egen vinning, sa Putin under et statsviterseminar i Sotsji torsdag.

– Det er umulig å beseire terrorisme dersom noen av terroristene blir benyttet som rambukk for å velte uønskede regimer, fortsatte presidenten.

Putin har nylig hatt besøk av den syriske presidenten Bashar al-Assad. Russerne støtter Assads regime og har siden slutten av forrige måned gjennomført luftangrep mot blant andre jihadistgruppen Den islamske staten (IS) i Syria.

Fredag skal den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov og USAs utenriksminister John Kerry møtes til Syria-samtaler i Wien. Også utenriksministerne fra Tyrkia og Saudi-Arabia vil delta i samtalene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Assad i Moskva

 
Russland: Har bombet 86 terrormål i Syria