Opprørsalliansen Syriske demokratiske styrker (SDF) hadde fredag kontroll over alle veiene til byen og har dermed greid å kutte IS' forsyningslinje til Tyrkia i dette området.

Nå er det ventet at de når som helst vil rykke inn i selve byen. Lørdag gjennomførte den USA-ledede koalisjonen omfattende luftangrep mot byen, der det fortsatt befinner seg titusener av sivile, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

De har ikke mulighet til å komme seg ut ettersom alle veier til og fra byen er stengt, opplyser SOHRs leder Rami Abdulrahman til nyhetsbyrået AFP.

Han sier også at bakeriene i byen ikke har vært åpne siden fredag, og at innbyggerne har begynt å slippe opp for mat.

Minst 159 IS-krigere, 22 medlemmer av SDF og 37 sivile er blitt drept siden offensiven mot byen startet 31. mai, i henhold til SOHRs oversikt, som er basert på et omfattende nettverk av kilder på bakken i Syria.

 

Les også: Verdens antatt tryggeste investeringer har aldri vært dyrere

Selger gård og grunn og flytter til LA

Sommerens taxfree-kupp

 

Se DNtv:

Kan man komme i form på en elsykkel?

Kan man komme i form på en elsykkel?
Episode 1: Formsjekk. DN skal følge Kim Finseth (31) gjennom ett år med trening på elsykkel. Målet er Birkebeinerrittet 2017.
03:32
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.