- Dette er kanskje egentlig en eiendom til 25-30 millioner kroner, men her har vi tilpasset prisen etter forholdene i markedet, sier megler Miguel Sørholt til Dagens Næringsliv om en gammel kystgård på Bjerkøy utenfor Tønsberg som er prissatt til 20 millioner.

Sørholt forklarer at det har vært en del dyrere eiendommer i området som ikke er blitt solgt. Nå har selger altså tilpasset prisen for den gamle kystgården, som i dag brukes som fritidsbolig, til markedsforholdene i området en drøy time utenfor Oslo.

Også lengre sør ser den frosne våren ut til å ha hatt utslag på hyttemarkedet. Gustav Sædberg i meglerhuset Sædberg forteller til DN at meglerhuset i år har måttet vente til juni med å slippe fritidseiendommer for salg. Han tror den kalde våren, kombinert med tre småsure sørlandssomre, kan ha gjort sitt for den labre kjøpelysten.

Meglerhuset Sædberg har satt ned prisen for to objekter, inkludert en hytte på Hærøya i Kristiansand som ifjor var til salgs for 7,9 millioner kroner og nå er til salgs for 6,9 millioner.

Sædberg medgir at en del objekter nok må gjennom en prisjustering, men tror det løsner i juni og august:
- Det er altfor tidlig å avblåse sommeren, sier han til DN.

Les også: - Nordmenn er som parisere

Strammer inn på hyttelån

Kortreist hyttedrøm

- Hvor mye flaks kan en generasjon ha?

Håper utlendinger skal bla opp 35 mill. for sørlandsluksus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.