Berlin (NTB-Reuters): Nesten 50 politifolk ble skadd da rundt 4.000 høyreradikale fotballpøbler, mange av dem berusede, søndag støtte sammen med politi i byen Köln. Demonstrantene ropte rasistiske slagord og kastet steiner, flasker og fyrverkeri mot politiet, som svarte med vannkanoner, pepperspray og køller.

Demonstrantene, som selv kaller seg «hooligans», har planlagt en demonstrasjon mot radikale islamister i hovedstaden 15. november.

Berlin-politikeren Frank Henkel sier til fjernsynskanalen ARD at han vil gjøre alt i sin makt for å forby demonstrasjonen.

Tyske domstoler forbyr med jevne mellomrom nynazistiske demonstrasjoner i landet. Fotballpøbler blir for det meste sett på som apolitiske, men hendelsen i Köln har ført til uro for at voldelig ungdom i stadig større grad slutter seg til nynazistiske grupper.

Les også på DN.no:

Lover kamp om lånekunder

Varsler Nav-«rystelser» dnPlus (krever innlogging)

Derfor kan det lønne seg å bruke 20.000 ekstra på boligsalget  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.