Islendingene besluttet å søke om medlemskap i en folkeavstemning som ble holdt i 2009, samtidig som landet var hardt rammet av finanskrisen. Søknaden ble sendt i 2010.

For to år siden erklærte den da nyvalgte islandske regjeringen at forhandlingene med EU kun ville bli tatt opp igjen dersom det ble flertall for dette i en ny folkeavstemning.

Den har ikke blitt avholdt, selv om EU-tilhengerne i det islandske parlamentet har arbeidet for dette.

I fjor ble det klart at det var enighet i islandske koalisjonsregjeringen om å droppe EU-søknaden uten å holde en ny folkeavstemning, og det ble besluttet at et forslag om dette skulle legges fram.

Torsdag kunngjorde utenriksminister Gunnar Bragi Sveinsson at regjeringen har informert det latviske presidentskapet i EU og EU-kommisjonen om at de trekker søknaden.

Les også:
Nå kan du jobbe til du er 72 år
- Helt riktig utvikling å la folk få jobbe lenger
Kjøper seg større (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.