Våpenhvilen mellom Israel og palestinerne utløp klokken 7 fredag morgen norsk tid. Hamas nektet å forlenge våpenhvilen, men deltar fortsatt i forhandlingene, ifølge en talsmann for bevegelsen.

– Alle de palestinske fraksjonene er enig om ikke å fornye våpenhvilen, fordi Israel nekter å høre på kravene våre. Forhandlingene fortsetter i Kairo, sier Hamas-talsmann Fawzi Barhum.

Ifølge AFP har tusenvis av palestinere flyktet fra hjemmene sine øst for Gaza by etter at våpenhvilen gikk ut.

Nye raketter

Like etter våpenhvilen var over, ble det sendt minst fem raketter inn i Israel. Minst én rakett ble skutt ned av Israels rakettskjold over byen Ashkelon, 50 kilometer sør for Tel Aviv. Flere andre raketter landet i øde områder, ifølge det israelske forsvaret.

Det er ikke meldt om noen skader etter rakettangrepet og heller ikke om noe israelsk motangrep.

Også natt til fredag ble det skutt to raketter inn i Israel, men Hamas nekter for å stå bak disse to.

30 dager

Den 30 dager lange krigen på Gazastripen skal så langt ha kostet Israel i overkant av 9 milliarder norske kroner. 1.874 palestinere, de fleste av dem sivile, er blitt drept i krigen.

– Av de tre krigene i Gaza, har dette vært den lengste, mest dødelige og ødeleggende, sier UNICEFs representant i Palestina, June Kunugi.

Det er anslått at én av fire innbyggere på Gazastripen er fordrevet, 65.000 er hjemløse og 400.000 barn viser tegn til traumer.

Israel har på sin side opplyst at landet har mistet 64 av sine soldater og tre sivile(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.